Aluminiums-liftplade fremstillet af BÄR

Stål liftplade kontra aluminiums-liftplade

Siden firmaet blev grundlagt i 1981, har BÄR satset på aluminiumsplatforme. Men hvorfor aluminium? Fordi aluminium ikke ruster. Uanset om de er malet, anodiseret eller ubehandlede opretholder liftplader i aluminium et flot udseende på lang sigt. Endvidere giver anvendelsen af ekstruderet aluminium en vægtreduktion på mellem 100 og 200 kg i forhold til stål. For brugeren betyder det en højere nyttelast, højere løftekapacitet samt lavere brændstofforbrug.

BÄR har lige fra starten udviklet sine egne aluminiums-liftplade. Siden 2004 har BÄR også fremstillet størstedelen af sine liftplader på fabrikken i Heilbronn i Tyskland. Du kan genkende disse liftplader på "BA" i navnet på liftplade-systemet. F.eks. anvendes BAplan-liftpladen til Bär Cargolift Standard, BAfalt til de foldbare Falt Cargolifts og BAret til de foldbare lifte i produktgruppen RetFalt.

For alle disse liftplader gælder følgende: stabil = tung - ikke med BÄR! Fordi baner i de opretstående aluminiumprofiler og liftpladespidsen sikrer stabilitet og samtidig optimerer vægten af BA-liftpladesystemet - her vist med BAplan-liftplader som eksempel.

Hos BÄR udviklingen af liftplader fokuserer på:

 • Det optimale forhold mellem stabilitet og egenvægt 
  Siden skiftet fra 40 mm til 45 mm høje aluminiumprofiler er BAplan45VL-liftpladen ca. 18 % lettere end sin forgænger. Brugen af en ekstruderet aluminiumsprofil som bagkasse sparer ikke kun vægt, men giver også et større reklameareal og en højere værdiappel.
 • Optimal tilgang til løftekapacitet og anvendelsesmuligheder
  I takt med at bæreevnen øges, er banerne i liftpladeprofilerne konstrueret mere solidt. Desuden er der en række forskellige former for udstyr til rådighed for at opfylde kravene.

I det følgende vil vi gerne præsentere et udvalg af disse liftpladebeslag mere detaljeret:

Skridsikkerhed på liftpladen med TracGrip-krydsfræsningen

Siden den interne produktion af sine liftplader i 2004 har du kunnet genkende BA-liftpladesystemer på den skridsikre TracGrip-overflade. Det giver mere sikkerhed og mere trækkraft - også på våde overflader. TracGrip opnår skridsikkerhedsklasse R11. Som ekstraudstyr fås TracGrip Plus med øget skridsikkerhedsklasse R13.

Ud over TracGrip fås den støjreducerende SilentGrip (skridsikkerhedsklasse R11) som ekstraudstyr. SilentGrip øger støjreduktionen ved leveringer om natten eller om morgenen i boligområder.

Sikkerhed gennem synlighed - den blinkende liftpladekant NightGuide

For Bär Cargolift har sikkerhed, når du bruger Cargolift, været et centralt fokus siden virksomhedens grundlæggelse. Her er liftpladens synlighed særlig vigtig - for både føreren og vejtrafikken. Og dette er et præcist formål med Bars nyeste innovative løsning: NightGuide. LED-båndet signalerer tydeligt kanten af liftpladens overflade til føreren. Under drift er liftpladens position meget synlig fra alle sider. Risikoen for ulykker reduceres kraftigt ved maksimal udsyn - især under brug af Cargolift i offentlige transportområder om natten. Desuden beskytter NightGuide også mod fald, når rampen læsses om morgenen.

Imidlertid kræver professionel brug ikke kun sikkerhed, men også robusthed og pålidelighed. Integreret i liftpladens kant er NightGuide godt beskyttet mod mekaniske påvirkninger. LED-båndet har kollisionsbeskyttelsesklassificering IK08 og kapslingsklasse IP68. Den er derfor også velegnet til rengøring med en højtryksrenser (mindst 40 cm afstand).

NightGuide fås til liftpladekanter til sidelastningsrampe med eller uden RamGuard / SteelTop. Dette ekstraudstyr kan bruges med Bär Cargolift Standard S2 og S4 fra 1000 kg bæreevne.

Film om LED-liftpladekanten NightGuide på YouTube

TipFlash - Til et læsseområde på en platform uden forhindringer

Når man arbejder med en læssebagsmæk til daglig, kan enhver lille forhindring på liftpladen nemt blive en snublefare. Men hvordan kan det blinkende lys forsvinde fra liftpladens køreflade, samtidig med at man bevarer udsynet til den åbne liftplade?

BÄR har løsningen: TipFlash - det blinkende lys i liftpladens spids!

TipFlash fås til Bär Cargolift Standard S4 fra 1500 kg lastkapacitet med de forstærkede liftpladehjørner RamGuard eller SteelTop. BÄR anbefaler kombinationen med NightGuide for endnu bedre synlighed.

Lastning fra siden af perronen - kantprofiler og overkørselsbroer til Standard liftplader

Hvis lasten skal læsses fra gangbroen, fås kantskinneprofiler til læsseramper til Bär Cargolift Standard S2 og S4 fra 1000 kg bæreevne. De gør det muligt at indsætte en sidelæsserampen trinløst i liftpladekanten.

Den matchende sidelæsserampe med eller uden sporføring kan også bestilles hos BÄR i forskellige dimensioner.

Stabilt helt ind i liftpladehjørnerne - også ved brug af standard liftplader på rampen

Du er allerede bekendt med den stabile konstruktion af BA-liftplader. Hyppig brug af læssebagsmæk ved rampen kan dog let efterlade uønskede mærker på liftpladehjørnerne. Derfor anbefaler BÄR SteelTop af massivt rustfrit stål til intensiv brug af rampen. Beskyttelsen af liftpladehjørnerne fås til produktgruppen Standard S4 fra 1500 kg belastningskapacitet.

Som et alternativ til SteelTop beskytter RamGuard liftpladehjørnerne under rampebrug.

Containerstop til sikker lastning og losning af dine rullecontainere iht. lovkrav

I henhold til de europæiske liftstandarder, EN 1756-1, skal rullecontainere sikres på liftpladen med containerstop. Hos Bär har du mulighed for at vælge flere forskellige løsninger. Alle containerstop omfatter en dobbeltbund samt ekstra sikring i aluminiumsprofilen for at forbedre sikringen mod afrulning. I takt med de højere godsvægte er containerstoppene blevet kraftigere udformet, for en god lift kræver også stabile containerstop.

Generelt er container-stop placeret i liftpladens spids, og derfor bør den tilladte lastekapacitet kontrolleres for tunge rullende containere og høje liftplader. BÄR anbefaler, at man bruger produktanbefalingen MyCargolift. Der kan du vælge både vægten af rullecontainere og deres antal til samtidig transport på liftpladen. MyCargolift vil derefter foreslå den rigtige Cargolift til transportopgaven.

Illustrationerne viser den typiske placering af rullecontainere ved transport af to, tre eller fem rullecontainere på liftpladen.

Container-stop med klapper kan have én koblingsposition - det vil sige, at klappen åbnes via en vippekontakt og lukkes igen ved at træde ned - eller den har to koblingspositioner:

(1) Position pålæsning -klappe åbner efter overkørsel med rullecontainere automatisk

(2) Position aflæsning - klappe låses efter nedtrædning

Containerstop placeret ved liftpladens yderkant

Container-stop rd

 • Fås som 2rd til to rullecontainere til Cargolifts i produktgrupperne Standard med en lasteevne på 750-1500 kg, Falt samt RetFalt og HydFalt
 • Åbnes individuelt via et betjeningsmekanisme for hver klap med to mulige omstillingspositioner

Betjeningsfilm på YouTube

Container-stop ad

 • Fås som 2ad til to rullecontainere til Cargolifts i produktgrupperne Standard med en lasteevne på 750-1500 kg, Falt samt RetFalt og HydFalt, standardudstyr på Bär VanLifts samt BC 750 A2L
 • Åbnes individuelt via et betjeningsmekanisme for hver klap med to mulige omstillingspositioner 

Betjeningsfilm på YouTube

Container-stop Rs

 • Fås som 2Rs til to rullecontainere eller som 3Rs til tre rullecontainere til Cargolifts i produktgruppen Standard S4 med en lasteevne på 1500-3000 kg samt RetFalt (kun 2Rs)
 • Åbnes via en vippekontakt for hver klap. Undtagelse 3Rs: To klapper åbnes samtidig, en klap åbnes individuelt, film for 3Rs

Betjeningsfilm på YouTube

Container-stop Rx

 • Fås som 2Rx til tohjulede containere eller som 3Rx til trehjulede containere til Cargolifts i produktgrupperne Standard S4 med en lasteevne på 1500-2500 kg og RetFalt med enkelt foldet liftplade samt som 5Rx til femhjulede containere til Standard S4 med en lasteevne på 1500-2500 kg
 • Åbner med én vippekontakt for alle klapper i en række med to mulige kontaktpositioner

Betjeningsfilm på YouTube

Container-stop Ax

 • Fås som 2Ax til to rullecontainere eller som 3Ax til tre rullecontainere til Cargolifts i produktgruppen Standard S4 med en lasteevne på 1500-3000 kg
 • Åbnes via en vippekontakt for hver klap. Undtagelse 3Ax: To klapper åbnes samtidig, en klap åbnes individuelt, film for 3Ax

Betjeningsfilm på YouTube

Maskinbearbejdet hjul-udfræsning

 • Fås som to par til to rullecontainere til Cargolifts i produktgruppen Standard S4 med en lasteevne på 1500-3000 kg samt til BC 750 S2S
 • Fræset af ét stykke

Driftsfilm på YouTube

​Sikkerhedsanordninger til sideplacering af rullecontainere

Container-stop L

 • Fås til en rullecontainer på siden til Cargolifts af produktgruppen Standard S4 med en lasteevne på 1500-3000 kg
 • Kan kombineres med trolley-stop Rs, Rx og Ax
 • Åbnes via en vippeudløser for hver klap

Betjeningsfilm på YouTube (funktion analog til afrulningssikring Ax)

Plade hulrum

 • Fås som et par til en rullecontainer til venstre i kørselsretningen eller som to par til højre og venstre for Cargolifts i produktgruppen Standard S4 med en lasteevne på 1500-3000 kg
 • Kan kombineres med faste trug samt med afrulningssikring Rs, Rx og Ax

Betjeningsfilm på YouTube (funktion analog til faste bearbejdede hjul-udfræsninger)

Yderligere indhold på aluminiums-liftplade

Reservedele til liftplade i kataloget over reservedele

Du finder et udvalg af reservedele til liftpladen i det digitale reservedelskatalog. Du skal blot klikke på materialenummeret eller billedet i kataloget for at se og bestille denne originale reservedel i WebShop (registrering er nødvendig).

Læs mere på side 113

Læssebagsmæk - produktgruppe standard fra 1000 kg bæreevne

Mange af de beslag, der præsenteres her, er udviklet til professionel distributionstransport og denne produktgruppe. For her er liftpladen, som kan være op til tre meter høj, ansigtet mod kunden.

Læs mere

RetFalt-produktgruppen af hæklifte med sammenklappelig liftplade

Specielt designet til lastbiler eller sættevogne, så RetFalt Cargolift passer perfekt til køretøjet - i hvert enkelt tilfælde med faste og sammenklappelige dele af liftpladen udført i aluminium.

Læs mere

Læssebagsmækken til varevognschassis - Standard / FreeAccess med en lasteevne på 750 kg

Liftpladerne spiller også en central rolle i de lette lasttrin, fordi de, når de står bag vognens karrosseri, er synlige på afstand.

Læs mere

Den sammenklappelige lift - produktgruppe Falt

Normalt forsvinder den under køretøjets karosseri; når den foldes ud, er den foldbare liftplade ofte udstyret med afrulningssikringer.

Læs mere